Laatste verzorging

De laatste verzorging wordt in de volksmond vaak 'afleggen' genoemd. De oorspronkelijke betekenis van het woord afleggen is heel letterlijk en geeft aan dat de ziel het lichaam 'aflegt'.

Wij gebruiken graag de woorden laatste verzorging omdat 'afleggen' voor veel mensen een negatieve betekenis heeft. 
Herinneringsboom
De laatste verzorging daarentegen wordt juist vaak als zeer mooi en intiem ervaren. Een persoon wordt tijdens zijn leven met aandacht en liefde verzorgd en deze aandacht en liefde kan men dan ook nog geven zo kort na het overlijden. De laatste verzorging van tegenwoordig is niet meer vergelijkbaar met wat men vroeger deed bij het 'afleggen'. De laatste verzorging bestaat in deze tijd uit het wassen en verzorgen van de overledene met aandacht en respect.

Als de situatie het toestaat, bieden wij u als nabestaanden altijd de gelegenheid om deel te nemen aan de laatste verzorging van uw geliefde. Deze deelname kan op elke gewenste manier, vooral hierbij geldt dat er niets moet.
Wij als mens Tina Hakkesteegt Erwin de Jong Cora van der Waal Ina Schut Lijda van Zessen José Aartsen Sophie de Waal Deborah Niesthoven Karolyne Heikoop Pieta van der Leeden Corrie den Hartog Caroline van Dam Mariska de Groot Ralf Hakkesteegt Arja van Bruchem
Uitvaartbegeleiding De Stilte   -   0183 – 35 40 39   -   info@de-stilte.com